Workshop Studiofotografie: Werken met continu licht

Nieuwe workshop data worden binnenkort bekend gemaakt.

Ben je op zoek naar een workshop studiofotografie die je leert werken met continu licht? Dan ben je hier aan het juiste adres! Deze workshop is speciaal ontworpen om jou alles te leren over het werken met continu licht in een studio omgeving.

In het kort wat je gaat leren:
– Je gaat leren werken met continu licht en verschillende lichtvormers;
– Je leert hoe je een bepaalde sfeer kan creëren met licht;
– Hoe rook en licht perfect samen kunnen werken;
– Het gebruik van kleurlampen en hoe dit sfeer van de foto beïnvloedt;
– De juiste instellingen van jouw camera voor deze soort fotografie;
– Hoe je thuis gemakkelijk en met weinig investering een studio opbouwt;
– Het bewerken van de foto’s.

Wat is continu licht?
Continu licht is een lichtbron die voortdurend blijft branden. In tegenstelling tot flitslicht, dat slechts kortstondig flitst, blijft continu licht constant branden. Dit maakt het ideaal voor fotografen die werken in een studio-omgeving, waar de omstandigheden volledig gecontroleerd zijn. Het grote voordeel van continu licht is dat je direct ziet hoe het licht valt en hoe dit het onderwerp beïnvloedt. Dit maakt het veel gemakkelijker om de gewenste resultaten te bereiken. De combinatie met de moderne systeemcamera’s is helemaal perfect. Je krijgt dan echt “What you see is what you get”. Het opstapje naar werken met flitslicht wordt daardoor ook nog wat makkelijker.

studio fotografie workshopKleurlampen
In de studio werk ik erg graag met kleurlampen. Het gebruik van kleurlampen zorgt ervoor dat je snel kan wisselen van “look & feel”. De kleuren zijn snel aan te passen en passend te maken aan de beoogde sfeer. Tijdens de workshop studiofotografie gaan we dan ook werken met kleurlampen in allerlei verschillende maten. In de studio en tijdens de workshops maken we gebruik van verschillende soorten Pavotubes van Nanlite.

Opbouw van de workshop studiofotografie
We beginnen met maximaal 6 deelnemers de workshop in de eerste lesruimte om 11:00u met een korte theorie introductie over het gebruik van continu licht. Daarna gaan we naar het studio gedeelte waar we met de lampen gaan werken. Hier is uiteraard een model bij aanwezig zodat we meteen bruikbare resultaten krijgen. Na deze praktijk uitleg en een korte lunch gaan jullie zelf aan de slag met het model en alle lampen. Dit is allemaal uiteraard onder mijn begeleiding zodat je ook tijdens het maken van jouw eigen foto’s gewoon vragen kan stellen. Nadat alle deelnemers foto’s hebben gemaakt gaan we terug naar de theorieruimte. Hier gaan we de gemaakte foto’s bewerken. Tijdens dit deel van de workshop leer je meer over bewerken en retoucheren.

Data workshops en de locatie
Nieuwe workshop data worden binnenkort bekend gemaakt

Per workshop is er plek voor maximaal 6 deelnemers. Hierdoor is er voor iedereen genoeg tijd en aandacht. De workshops vinden plaats in mijn studio in Eindhoven. Dit is een studio van ruim 250m2 met verschillende sets, lesruimtes en erg veel ruimte voor portretfotografie.

Wat breng je zelf mee?
– Een spiegelreflex- of systeemcamera met een portretlens (of zoomlens). Meestal gebruiken we een lens tussen de 50mm en 85mm.
– Een computer of laptop met Adobe Lightroom en Photoshop (proefversies kan ook gewoon). Ipv Lightroom is Capture One ook een optie.

Kosten deelname
De kosten voor deelname aan de workshop studiofotografie bedragen 125 euro incl. btw.

Inschrijven kan eenvoudig via onderstaand formulier wanneer de nieuwe data beschikbaar zijn. Na het klikken op de knop “Inschrijven en betalen” ga je naar de betaalomgeving waar je o.a. via iDeal kan betalen. Na ontvangst van het inschrijfformulier en de betaling ontvang je een automatische mail ter bevestiging. Binnen 48 uur ontvang je nog een extra mail met extra informatie.

 

error: Content is protected !!